Yemekte Denge Projesi Okulumuzda

Yemekte Denge Projesi Okulumuzda

Sabri Ülker Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 2011 yılından beri sürdürdüğü Yemekte Denge Eğitim Projesi, sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla hazırlanan bir projedir.

Sabri Ülker Vakfı olarak bu projeyi ilköğretim çağındaki çocukların sağlıklı beslenme alışkanlığı geliştirmeleri için düzenledik. Kaliteli, sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmek için yeterli ve dengeli beslenmek gerekiyor. Bu alışkanlığı küçük yaşlarda edinmek de sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlıyor. 

Yemekte Denge Eğitim Projesi’yle, yeterli ve denge beslenmenin faydalarını anlattık ve bugüne kadar toplam 6 milyon çocuk, ebeveyn ve eğitimciye ulaştık. 

Yemekte Denge Eğitim Projesi, okul öncesi dahil tüm ilköğretim öğrencilerine, ailelerine, okul yöneticileri, eğitimciler ve tüm okul çalışanlarına yönelik bir proje. 

Bu projeyle, Türkiye’nin 10 ilindeki 500 okulda öğrenim gören öğrenciler, yıl boyunca dengeli ve yeterli beslenmeyi öğreniyorlar. 

Yemekte Denge Eğitim Projesi’ni aslında KOCAMAN bir cümleyle özetleyecek olursak:

“Dengeli bir şekilde her şeyi yiyebilirsin. Tek yapman gereken dengeyi nasıl kuracağını öğrenmek.”

 


Bu KOCAMAN cümlenin içinde de çocukları sağlıklı bir yaşama hazırlayacak adımlar yer alıyor:

1. Beslenme; sağlığı korumak, geliştirmek, hastalıklara yakalanmayı önlemek ve yaşam kalitesini yükseltmek için besinleri, vücudun ihtiyacı olduğu kadar ve uygun zamanlarda yemektir. Dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan insanların beslenme şekilleri de farklı olabilir. 2. Sağlıklı ve aktif bir yaşam için besinlere ihtiyaç duyarız. 3. Sağlıklı beslenme, “Sağlıklı Beslenme Tabağındaki besinlerin yeterli ve dengeli tüketilmesiyle olur.”

11.12.2018 17833

Kaynak: yemektedenge.org