Kağıtları Çöpe Atmıyoruz Geri Dönüştürüyoruz

Doğayı korumak için yapabileceklerimizin başında atık maddeleri geri dönüşüme kazandırmak gelmektedir. Kağıtların yapımı için oksijen kaynağımız olan ağaçların kesildiğini unutmamalıyız. Kesilen her bir ağaç geleceğimize zarar vermektedir. Kağıtlar geridönüşüm ile tekrar kullanılabilir hale getirildiğinde kesilen ağaç sayısı çokça azalır ve oksijen üretmeye devam ederler. Öğrencilerimizde bu bilinci oluşturmak için okulumuzda atık kağıt toplama kampanyası başlatılmıştır. Öncelikle tüm sınıflarımıza atık kağıtlarını atacakları geridönüşüm kutuları koyulmuştur. Bu kutular düzenli olarak boşaltılıp kağıtlar depoda biriktirilmektedir. İlçe esnafı ile görüşülmüş olup ürün kutularını atmamaları ve okula vermeleri için bilgilendirme yapılmıştır. Eğitim-öğretimin bitmesi ile de öğrencilerin kitapları toplanıp geridönüşüme kazandırılacaktır. Depoda biriken kağıtlar geridönüşüm firmaları ile görüşülüp tekrardan kullanımları sağlanacaktır.

05.03.2019 246