ISPARTA’DAN KARADERE’YE UZANAN MEKTUP KARDEŞLİĞİ

ISPARTA’DAN KARADERE’YE UZANAN MEKTUP KARDEŞLİĞİ

           Mektup özel bir iletişim aracı, mektuplaşma günümüzde unutulmaya yüz tutmuş harika bir nostaljidir. Kültürel köprüler kurar kilometreler ötesinden. Dört bir yanı cennet gibi olan ülkemizin her bir yanının birbirine daha yakın olmasını, bir arada olmayı sağlar ve aynı bizi anlatır farklı coğrafyalarda.

          Bugün elimize geçen bir hediye paketi bizleri şaşırttığı kadar sevindirdi de. Hiç beklemediğimiz bir zamanda aşina olmadığımız ama türlü güzelliklerini bildiğimiz kadarıyla tanıdığımız Isparta’mızdan gelen bu paketi 4/A sınıfımıza Isparta Merkez Ülkü İlkokulu 4/D sınıfından Ceylin Zümra YILMAZ kızımız yollamış. İçine de Isparta’ yı tanıtan broşürler, posterler, eğer bir gün olur da yolumuz düşerse diye bir şehir haritası, Isparta ili tanıtım CD’ si, ve bir de mis gibi gül lokumu kondurmuş.

          Mektubunda mini bir tur rehberi oluyor Ceylin Zümra. Gül bahçelerine ziyaretlerin genelde haziran ve temmuz aylarında olduğundan, antik kentlerin ve tarihi eserlerin bolluğundan Yazılı Kanyon, Kızıldağ Milli Parkı ve Eğirdir doğal güzelliklerinden bahsediyor. Kendimizi bir an için bu güzelliklerin içinde gezinirken buluyoruz. Aynı zamanda bol ağaçlı bol oksijenli bir yer olduğunu söylüyor. Isparta’ya gelirsek Kabune Pilavı ve Fırın Kebabından yememizi öneriyor. Kim bilir nasıl da lezzetlidir diye düşünüyoruz. Paketten çıkan lokumları iştahla yiyoruz.

         Ve son olarak bizlere güller diyarından gül kokulu selamlarını gül dokulu mektubuna sararak yolluyor. Teşekkürler hiç tanımadığımız küçük arkadaşımız Ceylin Zümra. Yüzümüzde açtığın güller için bize güzel memleketini çok güzel bir şekilde tanıttığın için. Mavi ile yeşilin buluştuğu Rize’den kuzeyin oğulları ve kızları olarak bizler de öğretmenine, arkadaşlarına ve sana; çay kokulu, en tatlı selamlarımızı gönderiyoruz.

 

12.02.2019 665

12-02-201912-02-201912-02-2019